O nama

„Trg Keramike“ je udruženje koje okuplja sve ljude koji vole i uživaju u umetnosti, bilo da su afirmisani umetnici ili amateri.

Naša misija je da kroz zabavu, inspiraciju, kreativnost i samoizražavanje obogatimo Vaš život.

U savremeno vreme, kada je sve zaokupljeno tehnologijom, kada se živi veoma brzo, zanemarujemo svoje kreativne sposobnosti i mogućnosti i veoma malo vremena posvećujemo sebi.

„Trg Keramike“, kroz svoje namenske radionice i kurseve keramike, čini da se posvetite sebi, da iz užurbane dnevne rutine pobegnete u opuštajući svet umetnosti, sa posebnim akcentom na keramiku.

Nastojimo da pokažemo da svako može biti umetnik, da svako ima kreativno u sebi i da svako može da iskaže svoj potencijal, samo je bitan pravi podsticaj i Vaša želja.

Sam proces izrade keramike ima i terapeutsko dejstvo, veoma pozitivno utiče na Vaše raspoloženje i smatra se efikasnim sredstvom u borbi protiv stresa.
Rad sa glinom kao elastičnom masom, koja pod prstima dobija konkretan oblik, polaznici će uživati u  osećaju smirenosti i opuštenosti.

U prijatnom ambijentu naše škole radimo sa malim gupama kako bismo posvećenost Vama kao pojedincu doveli na maksimalni nivo.

Udruženje Trg Keramike omogućava vam da zavirite u tajne ovog zanata i da temeljno savladate sve procese počevši od metoda izrade, preko dekoracije najrazličitijim tehnikama, pa sve do principa pečenja.

Omogući ćemo Vam da steknete dovoljno znanja da sami možete izvesti kreativni zadatak od početka do kraja.

Radionice vodi Tijana Jordanovski, akademski umetnik, diplomirala na odseku keramika, Fakulteta Primenjenih Umetnosti u Beogradu, osnivač udruženja „Trg Keramike“. Trenutno pohadja postdiplomske studije konzervacije i restauracije keramike na Akademiji umetnosti Novi Sad. Svoje iskustvo i znanje nesebnično i sa ogromnim uspehom prenosi na svoje učenike i kroz praktične primere im približava svet keramike i sve njene mogućnosti.